Myytävät tuotteet

Petter Parikka: Ystävästä viholliseksi
Omakustanne, Padasjoki, 1999
Kirjan hinta on 21,90 € + postikulut
Tilaukset Petter Parikka joko puhelimella
(03) 751 22 44 tai postitse
Kiekkostenkuja 17, 15800 LAHTI

SOTAA JÄÄMEREN RANNIKOLLA, LUTTOJOEN ERÄMAASSA JA KEMIN KAUPUNGISSA

Kirjassa kerrotaan tapahtumista, jotka edelsivät Vuoristoarmeijakunta Norwegenin kesäkuussa 1941 Barbarossa-suunnitelman osana suorittamaa Petsamon alueen miehitystä, näiden joukkojen tämänjälkeistä hyökkäystä kohti Murmanskin kaupunkia ja siihen liittyviä, kyseiselle armeijakunnalle alistettujen suomalaisten joukkojen, ennenkaikkea Petsamon erillisosaston taistelutoimintoja Luttojoen tiettömässä erämaa- ja korpimaastossa sekä lopuksi sen osallistumista Lapin sotaan lokakuussa 1944 tehtävänään Kemin kaupungin tärkeiden teollisuuslaitosten suojaaminen.

Antero Vuorio: Petsamo talvisodan kourissa
ISBN 951-26-2321-8
Karisto Oy, Hämeenlinna 1982
NYT UUSINTAPAINOS MYYNNISSÄ!
Kirja toimitetaan postitse kotiisi noin viikon kuluessa, kun maksat 26 €   Luton Miesten tilille  IBAN FI51 1134 3000 1434 39 BIC NDEAFIHH .  Viestiin nimi ja täydellinen toimitusosoite

Kun marraskuun viimeisenä päivänä 1939 aamulla taivas näytti repeävän Vaitolahden suunnalla Kalastajasaarennolla ja tykistö ryhtyi moukaroimaan siviilikyliä, oli sota totisinta totta. Talot tulimerenä, taustalla tykkien jylinä ja konekiväärien luotimyrsky pyrkivät siviilit etelää kohti.

Ennakkosuunnitelmien mukaisesti tiet, sillat ja satamat tuhottiin peräännyttäessä ylivoimaisen vihollisen tieltä. Siitä, miten suomalaiset joukot selvisivät viivytystaisteluin ja partiokahakoin yli 30-kertaisesta vihollisestaan Nautsiin saakka, kertoo Antero Vuorio tässä kirjassaan, joka on kunnianteko rajamiehille, pohjolan jätkille, poromiehille ja kaivosmiehille sekä heidän urhealle komentajalleen, kapteeni Antti Pennaselle.

J. Partanen – J. Pohjonen:
Aseveljeys kesti ja kantaa
Sodanajan rajajoukkojen perinnetoiminnan historia.

ISBN 978-952-92-1484-6
Gummerus Kirjapaino Oy 2007

Kirja toimitetaan postitse kotiisi noin viikon kuluessa, kun maksat 24 € e.m. Luton Miesten  tilille. Viestiin nimi ja täydellinen toimitusosoite

Suomen sotiin 1939 – 1945 osallistui noin 40 000 miestä, joita voidaan kutsua rajamiehiksi. Sodan jälkeen rajamiesperinnettä on vaalittu aseveli- ja perinnetoimikunnissa. Sen ohessa sodanajan rajajoukkojen perinnetoiminta organisoitiin 1986. Perinnetoiminnan näkyvimpiä muotoja ovat olleet julkaistut historiateokset, pystytetyt muistomerkit sekä asevelijuhlat. Perinnetoimintaa ovat tukeneet  Rajavartiolaitos ja Rajamme Vartijain säätiö.

Aseveljeys kesti ja kantaa kertoo rajamiesveteraanien sotien jälkeisestä perinnetoiminnasta nykypäivään saakka.

Sotilasperinteen Seura valitsi Rajavartiolaitoksen sekä sodanajan rajajoukkojen perinnetyön organisoinnin ja dokumentoinnin (mm  e.m. kirja) vuoden  2007 sotilasperinneteoksi.

Uutuus: CD-levy:  Luton Miehet –  Lauluja  Lutolta ja Lapista
10 €

Levy julkistettiin Luton miesten Ivalon perinnepäivän juhlassa 31.8.2007. Levylle on tallennettu Luton miesten sota-aikana  säveltämät ja sanoittamat laulut ja muitakin Isänmaallisia  lauluja ( kts cd-levyn sisältö).  Levy postitetaan kotiisi kun maksat 12 €  ( sis. postikulut) e.m.  Luton Miesten tilille  ja tiedonantona  nimi ja osoite.

 

RMVJPY:n  isännän viiri, pituus  4 metriä,  hinta 50 € + postikulut –  tiedustelut  osto-oikeudesta:   Pekka Jokela p. 0400 315647

onnittelu- ja  suruadressit  13 €   kpl  sis. postikulut, maksu  e.m. perinnetoimikunnan tilille, tiedonantoon nimi- ja osoitetiedot mihin  adressi postitetaan n. viikon kuluessa maksun kirjautumisesta.

CD-levy

CD-levyn sisällys

Isännänviiri, lipputankoon joka väh. 8 m

Raja- ja merivartiojoukkojen perinneyhdistyksen adressin kansilehti